Block 5 is delighted to welcome PwC to the neighbourhood.

Flying High in the Sky
December 15, 2017

The prestigious assurance, advisory and tax services group begin their tenant installation on the top floor of Block 5 mid January 2018.  PwC will open for business on 1 April 2018, filling the entire 860m2 floor for an initial lease period of 5 years.

The marriage of the most forward thinking, cutting edge business premises with PwC is a fitting match and PwC have released an official statement regarding their new ‘home’ in the capital of Mpumalanga:

“We are excited to take the lead and be the first professional services firm to be moving to Riverside. We believe that this move will prove to be of value for our clients and our staff and the first of many other professional services firms to follow” said Pierrie Cronje, partner at PwC Mbombela.

Karin Lategan from Cape Town based Formist, who are responsible for creating the signature ‘office of the future’ for PwC, explains the thinking behind the state of the art interior design of the new PwC Mbombela offices:

The design objective is to create an ‘office of the future,’ for the PwC Mbombela staff and clients alike.

Interior Design firm Formist wants to challenge the notion that the interior of an accounting firm has to be typically corporate and serious and to produce a more creative, inspirational and sustainable environment to work in.

Some critical factors we will take into consideration are sustainability, flexibility of movement, work function and access.

A concerted effort will be made to move away from the old fashioned hierarchy created by a large executive office and encourage partners to utilise the various open work spaces and meeting pods. A number of hot-desking options are being planned for the auditing teams who often work off-site.

Colour palette

The colourful PwC logo will be used as the inspiration for the choice of the colour palette. In order not to overpower the space a Scandinavian style colour palette with different pops of bright colour representing the PwC brand in various areas will be used.

There is a substantial use of texture and the natural structural material of the building, such as the exposed concrete. As the building has wonderful views, the design does not attempt to compete with the statements made by the outside environment.  PwC has embraced new and innovative local design and much of the artwork will be commissioned from local South African artists. A number of pieces of furniture such as tables, chairs and screens have been custom designed for PwC.

Local graffiti artists will also contribute to the space.

Our objective is to set an excellent example of an entire professional team committed to push the boundaries of design and functionality in order to create a forward thinking space for PwC’s clients and employees.